aktuellt

Materialhämtning för egen grävning

Du som ska gräva för stadsnätsanslutning på din tomt kan nu hämta det material du behöver för förläggning. Materialutlämning finns på flera platser i kommunen: utanför vårt kontor på Granvägsvägen 3 på Skärvsta i Sollefteå finns alltid material att hämta dygnet runt. Vi har även utlämningsplatser utan för Forum i Junsele (baksidan), Campingen mittemot Club Sebastian i Näsåker, vid dansbanan i Nordankäl, infarten till vattenverket i Ramselevallen och på rastplatsen vid gamla Graninge Livs.

Hämtning av material (självbetjäning)

Skyddsrör, 7 mm: ska förläggas på minst 35 cm djup från anslutningspunkt och fram till husvägg. Kom ihåg att ta ca 2 meter extra så att det finns mån för tekniker vid installation. Skyddsröret är metermärkt.
Märkband med söktråd, grön: ska förläggas ca 10 cm ovanför skyddsröret (fyll upp med jord). Låt det sticka upp en bit över jord vid husvägg. Märkbandet är inte metermärkt, använd måttstocken vid utlämningsstället om du behöver mäta.
Skyddsrör 16mm, svart: används ENDAST vid infarter och gårdsvägar. Skyddsrör 7mm förläggs inuti detta rör. Förläggs på 75 cm djup. Röret finns inne hos kundservice på Granvågsvägen 3 i Sollefteå och ska gärna ha förbeställts.
Ändstoppar (svarta): att sätta i båda ändar av skyddsröret finns även det att hämta vid utlämnningsstället, om du inte redan fått dem. Dessa är viktiga så att smuts och fukt inte kommer in i skyddsröret.
Du behöver inte meddela oss när du har hämtat materialet.
Material_Junsele