Hoppa direkt till innehåll
Serviceguide

Kapacitet och Svartfiber

Söker ni en kostnadseffektiv bredbandslösning med stor kapacitet till en eller flera adresser och vill att vi driftar och övervakar förbindelsen? Vi har det ni behöver! Titta närmare på vår kapacitetstjänst. För er som själva vill kunna bygga, styra och drifta en förbindelse i vårt nät kan vi erbjuda uthyrning av svartfiber.
Kapacitetsförbindelse

Flexibel lösning

Vår kapacitetstjänst innebär att ni hyr en egen förbindelse (bandbredd) mellan två eller flera punkter i nätet. Leverans är möjligt till och inom samtliga orter i Sollefteå kommun där stadsnätet finns anslutet. Kapacitetsförbindelsen kan skräddarsys efter era behov då ni själva väljer nivå på service, support och hastighet medan vi sköter installation av förbindelse och utrustning på valda leveranspunkter.
Kapacitetstjänsterna inom Sollefteå stadsnät är avståndsoberoende, det vill säga att kostnaden för en viss hastighet är densamma oberoende hur lång förbindelsen blir. Det gör kapacitetstjänsten till en kostnadseffektiv lösning för ett företag i behov av att till exempel koppla ihop kontor som ligger långt ifrån varandra. Kapacitetstjänsten är en bredbandsanslutning som ger ert företag det lilla extra.

Vi sköter driften

Sollefteå stadsnät övervakar och sköter all drift på den förbindelse med utrustning ni hyr av oss. Vi har egen beredskapspersonal dygnet runt, året om. Vid driftstörning finns alltid någon beredd att snabbt påbörja felsökning.
Svartfiberförbindelse

Bygg ert egna nät

Produkten svartfiber innebär att man hyr fiber mellan två eller flera punkter i vårt stadsnät. Där slutar även stadsnätets inblandning i förbindelsen eftersom det är ni som kund som står för och kopplar till er egna kommunikationsutrustning. Ni kan alltså bygga ert egna nät med egen utrustning och därmed helt själva styra kapaciteten och utrustningen i nätet. En svartfiberförbindelse är därför en optimal lösning om ni behöver sätta upp ett internt nätverk mellan olika byggnader eller kontor.

Ni sköter driften

Fibern i en svartfiberförbindelse avlämnas i patchpaneler på respektive leveransadress. Sedan är det ni som sköter drift och övervakning på hela förbindelsen via er egna utrustning på avlämningsställena. Vi kan erbjuda olika avtalslängder och SLA-nivåer på den svartfiberförbindelse ni vill hyra.
Över kommungränser
Behöver ni koppla ihop ert kontor i Sollefteå med ett annat utanför vår kommun?
Norrsken AB är en rikstäckande leverantör av fiberbaserad datakommunikation med nära samarbete med ett stort antal svenska stadsnät. De erbjuder kommunikationslösningar med hög bandbredd i hela Sverige - samlat i ett enda avtal. För er som kund betyder det bland annat en enda kontaktväg för kommunikationen och ett nät som når lite längre – anpassat för just ert företag och dess tjänster.
Norrsken AB ägs av ett flertal stadsnät i södra och mellersta Norrland, däribland Sollefteå stadsnät. För mer information, besök Norrsken ABs hemsida.