Hoppa direkt till innehåll
byggsmart

Bygg med fiber från början

Fullt ös ända in i vardagsrummet

Anslutningen till Sollefteå Stadsnät är dimensionerad för framtiden redan idag. Vi vill att du ska känna att den investering du gör räcker länge och ger mervärden både för dig och för de som ska använda den. Stadsnätet ger obegränsad kapacitet i ett driftsäkert bredbandsnät.

ICT-infrastruktur hela vägen

Sollefteå Stadsnät bygger en viktig infrastruktur till nytta för alla i regionen. Via fiber kan vi bära fram olika tjänsteleverantörer och en mångfald med prestandakrävande tjänster till regionens invånare och företag.

Vem vill sitta inlåst?

Den monopolistiska tiden är förbi - dagens kunder kräver valfrihet i näten. Allmännyttan, Hyresgästföreningen och Stadsnätsföreningen föreskriver öppna nät där den enskilde själv ska kunna göra sitt eget val. Inlåsningseffekterna i Sollefteå Stadsnät finns inte. Detta eftersom vi valt att inte anta rollen som tjänsteleverantör utan istället bygger nät och ansvarar för transporten av tjänsterna i nätet.

Enkelt för fastighetsägarna

Stadsnätet levererar en komplett plattform för Internet, TV och telefoni. Det innebär att byggare och fastighetsägare till flerbostadshus inte behöver välja något utbud till slutkonsumenten. Slutkonsumenten väljer själv vilka tjänster som önskas köpas i det öppna Stadsnätet och är även fri att byta tjänsteleverantör om så önskas, utan långa bindningstider.

Stadsnäten kopplas samman

Vi är inte ensamma om att bygga Stadsnät. Ser man det ur regional eller nationell vinkel så är Stadsnäten den sista länken i en ny regional öppen nätstruktur. Tillsammans med andra stadsnät bygger vi supersnabba motorvägar som knyter samman människor och verksamheter. De öppna Stadsnäten håller på att förändra bredbandskartan i syfte att ge användarna det de mest vill ha: hög prestanda, låga priser och valfrihet.