Hoppa direkt till innehåll
hyresvarld

Öppet Stadsnät för fastighetsägare

Vad vill du erbjuda dina hyresgäster? Med en stadsnätsanslutning i fastigheten ger du hyresgästerna enkel tillgång till ett bredbandsnät med möjlighet till TV, Internet, telefoni, larm och smarta hem lösningar.

Låt oss hjälpa dig

Vi hjälper dig gärna med allt från anslutning av fastigheten, till fastighetsnät och kontakt med tjänsteleverantörer för tjänstepaket. Skicka en förfrågan redan idag så kontaktar vi dig med en lösning utefter de behov du och dina hyresgäster har.

Fastighetsanslutning

För att få tillgång till vårt bredbandsnät krävs att fastigheten är ansluten till stadsnätet. När en fastighet ansluts gräver och drar Sollefteå stadsnät en fiberkabel in till fastigheten och etablerar en kopplingspunkt på överenskommen plats. Fastighetsanslutning beställer du direkt hos oss på stadsnätet.

Fastighetsnät

För att de boende sedan ska få tillgång till bredbandet krävs att ett internt nät, så kallat fastighetsnät, dras inom fastigheten från den etablerade kopplingspunkten och in till varje lägenhet. I samband med det installeras ett bredbandsuttag i varje lägenhet/lokal. Fastighetsnätet byggs vanligtvis med standard kategori 5 eller 6 (kopparkabel) och kan beställas från en elfirma.

Nätavtal och tjänster

När huset är anslutet och bredbandsuttag finns i varje lägenhet är det dags att teckna nätavtal och beställa tjänster. Nätavtalet ger tillgång till bredbandsnätet och tecknas för varje lägenhet. Som fastighetsägare kan du välja mellan att teckna ett kollektivt nätavtal för alla lägenheter i beståndet eller låta varje hyresgäst teckna eget nätavtal med oss. Kontakta oss för mer information. Tjänsterna (t. ex. TV, Internet och telefoni) beställer man från någon av de olika tjänsteleverantörerna som finns kopplade till vårt nät.

Starka skäl att välja stadsnätet

Valfrihet och flexibilitet
I Sollefteås öppna Stadsnät blir hyresgästen inte inlåst. Man väljer själv vilka tjänster man vill ha och kan enkelt byta tjänsteleverantör när så önskas.
Säkerhet och trygghet
Stadsnätet är framtidssäkert och ger hyresgästen den prestanda som krävs nu och i framtiden. Sollefteå Stadsnät ser till att Stadsnätet fungerar för dina hyresgäster.
Attraktivt
Med fiberansluten fastighet blir dina lägenheter och lokaler mer eftertraktade på marknaden och lättare att hyra ut.