Hoppa direkt till innehåll
snabbforetagarvarld

Fibernät för företag

En fiberanslutning till Sollefteå Stadsnät ger ditt företag kapacitet och prestanda för framtiden och ett stort urval med tjänster att välja mellan. Ett öppet fibernät är företagens framtid för all kommunikation.
Den som hyr eller äger en lokal där det finns stadsnät kan snabbt och enkelt skaffa bredbandstjänster för företagets behov. Gör en beställning hos någon av tjänsteleverantörerna i nätet och ni är snart igång.

Det öppna Stadsnätet

Sollefteå Stadsnät erbjuder både små och stora företag en framtidsteknik utan gränser. Snabbare Internet, bekväma server- och driftstjänster, backup, lagring, hemarbete, VPN-lösningar, telefoni med växelfunktioner, TV, larm och säkerhet med mera. Allt via en fiber.
Vår modell bygger på att stadsnätet förser er med fiberanslutning och tjänsteleverantörerna erbjuder de tjänster ni behöver för att täcka ert företags behov. Kontakta oss om du äger en fastighet som du vill ansluta, så berättar vi mer.
Tjänster beställs direkt från tjänsteleverantör. Det finns ett flertal tjänsteleverantörer i nätet som erbjuder ett antal bredbandstjänster för företag i alla storlekar. Vem eller vilka av dessa tjänsteleverantörer som levererar t.ex. Internet till ert företag är helt upp till er. Se utbudet genom i vår tjänsteguide.

Kapacitetstjänster och svartfiber

För den som söker en kostnadseffektiv bredbandslösning med stor kapacitet till en eller flera adresser och vill att vi driftar och övervakar förbindelsen är vår kapacitetstjänst ett perfekt val. Detta innebär att mani hyr en egen förbindelse (bandbredd) mellan två eller flera punkter i vårt nät. Leverans är möjligt till och inom samtliga orter i Sollefteå kommun där stadsnätet finns anslutet. Kapacitetsförbindelsen kan skräddarsys efter era behov då ni själva väljer nivå på service, support och hastighet medan vi sköter installation av förbindelse och utrustning på valda leveranspunkter.
Produkten svartfiber innebär att kunden hyr fiberpar mellan två eller flera punkter i vårt stadsnät. Där slutar även stadsnätets inblandning i förbindelsen eftersom det är kunden som står för och kopplar till egen kommunikationsutrustning. Man kan alltså bygga ett eget nät med egen utrustning och därmed helt själv styra kapaciteten och utrustningen i nätet. En svartfiberförbindelse är därför en optimal lösning om man behöver sätta upp ett internt nätverk mellan olika byggnader eller kontor.

Starka skäl att välja stadsnätet

Valfrihet och flexibilitet
I Sollefteås öppna Stadsnät blir hyresgästen inte inlåst. Ni väljer själva vilka tjänsteleverantörer ni vill samarbeta med och kan byta när ni vill, utan långa bindningstider.
Säkerhet och trygghet
Vårt fibernät är framtidssäkert, håller hög kvalitet och ger er den prestanda ni behöver nu och i framtiden.
Ökad effektivitet och nya möjligheter
Snabba förbindelser med omvärlden är en framgångsfaktor. Via fibernätet kan ni utveckla era egna affärsmöjligheter. Sätt företaget på kartan med en säker och snabb bredbandsanslutning!