snabbforetagarvarld

Fibernät för företag

En fiberanslutning till Sollefteå Stadsnät ger ditt företag kapacitet och prestanda för framtiden och ett stort urval med tjänster att välja mellan. Ett öppet fibernät är företagens framtid för all kommunikation.
Den som hyr eller äger en lokal där det finns stadsnät kan snabbt och enkelt skaffa bredbandstjänster för företagets behov. Börja med att fylla i beställningsblanketten för nätavtal till höger och skicka in den till oss.
Vi ansluter fastigheter till det öppna fibernätet. Om du äger en fastighet som du vill ansluta gör du bara en intresseanmälan via länken till höger. Sedan hör vi av oss och berättar mer.

Det öppna Stadsnätet

Sollefteå Stadsnät erbjuder både små och stora företag en framtidsteknik utan gränser. Snabbare Internet, bekväma server- och driftstjänster, backup, lagring, hemarbete, VPN-lösningar, telefoni med växelfunktioner, TV, larm och säkerhet med mera. Allt via en fiber.
Vår modell bygger på att stadsnätet förser er med fiberanslutning till vilken vi kopplar ett nätavtal för er tillgång till bredbandsnätet. Nätavtalet behövs för att kunna beställa tjänster, så som Internet- och telefonilösningar.
Tjänster beställs direkt från tjänsteleverantör som fakturerar för dessa separat. Det finns ett flertal tjänsteleverantörer i nätet som erbjuder ett antal bredbandstjänster för företag i alla storlekar. Vem eller vilka av dessa tjänsteleverantörer som levererar t.ex. Internet till ert företag är helt upp till er. Se utbudet genom att klicka på "Beställ tjänster" på menyraden längst upp på sidan.

Kapacitetstjänster och svartfiber

För den som söker en kostnadseffektiv bredbandslösning med stor kapacitet till en eller flera adresser och vill att vi driftar och övervakar förbindelsen kan vår kapacitetstjänst vara intressant. Detta innebär att mani hyr en egen förbindelse (bandbredd) mellan två eller flera punkter i vårt nät. Leverans är möjligt till och inom samtliga orter i Sollefteå kommun där stadsnätet finns anslutet. Kapacitetsförbindelsen kan skräddarsys efter era behov då ni själva väljer nivå på service, support och hastighet medan vi sköter installation av förbindelse och utrustning på valda leveranspunkter.
Produkten svartfiber innebär att kunden hyr fiberpar mellan två eller flera punkter i vårt stadsnät. Där slutar även stadsnätets inblandning i förbindelsen eftersom det är kunden som står för och kopplar till egen kommunikationsutrustning. Man kan alltså bygga ett eget nät med egen utrustning och därmed helt själv styra kapaciteten och utrustningen i nätet. En svartfiberförbindelse är därför en optimal lösning om man behöver sätta upp ett internt nätverk mellan olika byggnader eller kontor.

Starka skäl att välja stadsnätet

Valfrihet och flexibilitet
I Sollefteås öppna Stadsnät blir hyresgästen inte inlåst. Ni väljer själva vilka tjänsteleverantörer ni vill samarbeta med och kan byta när ni vill, utan långa bindningstider.
Säkerhet och trygghet
Stadsnätet är framtidssäkert och ger er den prestanda ni behöver nu och i framtiden.
Ökad effektivitet och nya möjligheter
Snabba förbindelser med omvärlden är en framgångsfaktor. Via fibernätet kan ni utveckla era egna affärsmöjligheter. Sätt företaget på kartan med en säker och snabb bredbandsanslutning!
Skicka förfrågan
Tjänster för företag
Kapacitet och svartfiber
Filer