Hoppa direkt till innehåll
hyresgast2

Öppet Stadsnät för hyresgäster

Redan ansluten?

För att ta reda på om din lägenhet är ansluten till stadsnätet, skriv in din adress i sök-rutan på förstasidan. Finns stadsnät i huset kan du redan idag beställa nätavtal hos Sollefteå stadsnät och tjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer, sedan är du igång. Teckna nätavtal genom att ladda ner beställningsblankett och skicka in till oss eller teckna avtal digitalt med e-legitimering.
En del hyresvärdar tecknar kollektiva avtal för alla boende i ett bestånd. I dessa fall behöver varje boende inte teckna nätavtal med stadsnätet. Hör dig för med hyresvärden vad som gäller där du bor.

Inte ansluten

Skulle huset du bor i sakna stadsnätsanslutning bör du ta kontakt med din hyresvärd eller bostadsrättsförening för att utforska möjligheterna till en anslutning. Det är vanligtvis fastighetsägaren/föreningen som tar beslut om och bekostar anslutningen till huset samt fastighetsnätet till lägenheterna.

Tjänster

Boende i samma hyreshus eller bostadsrättsförening behöver inte beställa tjänster från samma tjänsteleverantörer. Alla har friheten att själva välja vilken av tjänsteleverantörerna i nätet man vill ska leverera de olika tjänsterna. Du är alltså inte bunden till en enda leverantör utan kan fritt välja bland de olika tjänsteleverantörerna i nätet för leverans av dina tjänster.

Solatum Hus & Hem

Solatum ger sina hyresgäster tillgång till Internet 2 Mbit/s från Bredband2 (tidigare A3) som ingår i hyran. För att komma igång är det bara att koppla dator eller router till uttaget i lägenheten.
För den som bor i en Solatum-lägenhet och vill ha högre hastighet än grundtjänsten på 2 Mbit/s finns två alternativ:
1) Uppgradera grundtjänsten via Bredband2’s hemsida eller kundtjänst.
Via Bredband2’s hemsida: skriv in din adress i sökfältet mitt på sidan, välj "Sollefteå stadsnät - Solatum" så kommer hastigheter och priser specifika för Solatums hyresgäster upp. Välj vilken du vill ha.
Via Bredband2's kundtjänst: ring Bredband2 och ange din adress och att det är en Solatumadress. Du kommer även behöva ha ditt lägenhetsnummer tillgängligt (står på uttaget i din lägenhet).
2) Välj tjänst från annan valfri tjänsteleverantör i Sollefteå stadsnäts fibernät
Beställning görs enklast via Sollefteå stadsnäts hemsida.
Observera! När du som boende i en Solatum-lägenhet väljer högre hastighet från annan tjänsteleverantör än Bredband2 behöver även ett nätavtal med Sollefteå stadsnät tecknas. Nätavtalet kostar 175 kr/månad och har en engångskostnad på 500 kr.
För de hyresgäster som redan har avtal med annan tjänsteleverantör än Bredband2 kommer Nätavtal med stadsnätet även fortsatt att behövas och löpa på som det gör idag.
För frågor och mer information, vänligen kontakta Solatum Hus&Hem eller Bredband2.