hyresgast2

Öppet Stadsnät för hyresgäster

Redan ansluten?

För att ta reda på om din lägenhet är ansluten till stadsnätet, skriv in din adress i sök-rutan på förstasidan. Finns stadsnät i huset kan du redan idag beställa nätavtal hos Sollefteå stadsnät och tjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer, sedan är du igång. Teckna nätavtal genom att ladda ner beställningsblankett och skicka in till oss eller teckna avtal digitalt med e-legitimering.
En del hyresvärdar tecknar kollektiva avtal för alla boende i ett bestånd. I dessa fall behöver varje boende inte teckna nätavtal med stadsnätet. Hör dig för med hyresvärden vad som gäller där du bor.

Inte ansluten

Skulle huset du bor i sakna stadsnätsanslutning bör du ta kontakt med din hyresvärd eller bostadsrättsförening för att utforska möjligheterna till en anslutning. Det är vanligtvis fastighetsägaren/föreningen som tar beslut om och bekostar anslutningen till huset samt fastighetsnätet till lägenheterna.

Tjänster

Boende i samma hyreshus eller bostadsrättsförening behöver inte beställa tjänster från samma tjänsteleverantörer. Alla har friheten att själva välja vilken av tjänsteleverantörerna i nätet man vill ska leverera de olika tjänsterna. Du är alltså inte bunden till en enda leverantör utan kan fritt välja bland de olika tjänsteleverantörerna i nätet för leverans av dina tjänster.

Solatum Hus & Hem

Solatum ger sina hyresgäster tillgång till Internet 2 Mbit/s från Bredband2 (tidigare A3) som ingår i hyran. För att komma igång är det bara att koppla dator eller router till uttaget i lägenheten.
Om du har en Internettjänst från A3 eller Bredband2 till din Solatumlägenhet och också betalar nätavtal kan du nu säga upp ditt nätavtal hos Sollefteå stadsnät, då det för Solatums hyresgäster ingår i priset för tjänsten. Uppsägningen görs enklas via mail stadsnat@solleftea.se. Uppsägningstiden är en (1) kalendermånad. Observera att priset för Internettjänsten hos Bredband2 kan komma ändras. Det kommer dock ändå att vara väldigt förmånligt.
För de hyresgäster som har avtal med annan tjänsteleverantör än Bredband2 kommer Nätavtal med stadsnätet även fortsatt att behövas och löpa på som det gör idag.
För frågor och mer information, vänligen kontakta Solatum Hus&Hem eller Bredband2.